El Péndulo Perisur

Location Centro Comercial Perisur, Ciudad de México

Project date 2001 & 2018

Associate architects and collaborators Buró Verde Arquitectura

In this refurbishment project of an earlier Cafebreria we developed in 2002 for El Pendulo, we were commissioned to grow the bookstore sales area and make more efficient the dining area without increasing the leased space. Our intervention proposed revealing the concrete waffled roof and putting new AC and electric ducts in plain view in order to gain overall height in a very long and thin interior. A raised platform an a lowered slat ceiling, which converts into a wall and bench, differentiates the dining from the retail area while maintaining the spatial unity of the entire store. We also proposed a more open frontage and better lighting which increased the presence of the shop in the mall. Our intervention helped increase sales by nearly 20%.

VIRTUAL TOUR
Client: Cafebrería El Péndulo
Share: Facebook, Twitter, Pinterest
English
Spanish English